Nat en moe, maar wel mooi €4000 opgehaald (Foto: Lucas van Leydenschool, Leiden)

Sponsorloop 'Lucas loopt tegen kanker' groot succes

Ruim €4000 is er bij elkaar gelopen door de leerlingen van de OBS Lucas van Leydenschool in Leiden. De opbrengst is voor Villa Joep en het KWF kankerbestrijding. De regen kon het plan van groep 8 niet verpesten. Er werden cupcakes gebakken, ouders en leerkrachten stonden langs de kant. En 180 leerlingen uit de groepen 5 tot en met 8 liepen drie kwartier de benen uit hun lijf. Bij de organisatie kregen de leerlingen van groep 8 hulp van twee scholieren van het Vlietlandcollege die hun maatschappelijke stage graag op een andere manier wilden invullen.

Audiofragment: Gerry van Bakel sprak op de Lucas van Leydenschool met leerlingen uit groep 8 over hun sponsorloop

Maandagochtend werd er in groep 8 een alternatieve rekenles gehouden om alle stempels, rondjes te tellen en de bedragen uit te rekenen. Het kan zijn dat het bedrag nog iets hoger uitvalt. KWF en Villa Joep kunnen binnenkort een uitnodiging verwachten om een symbolische cheque in ontvangst te nemen. Kijk voor meer informatie op www.lucasvanleydenschool.nl.  

Een mooi cadeau voor het KWF op wereldkankerdag en goede invulling van het motto van dit jaar: Kanker heb je samen. Aanleiding voor deze sponsorloop is dat een van de leerkrachten van de school kanker heeft. En als er over gepraat wordt in de klas, blijken veel leerlingen ook iemand in hun eigen familie te kennen. De regen deerde hen niet, ze liepen voor het goede doel.
Villa Joep vraagt aandacht voor de kankersoort neuroblastoom kinderkanker. Het KWF kankerbestrijding is in Nederland het fonds dat geld inzamelt voor onderzoek naar kankerbestrijding. Kijk voor meer informatie op www.villajoep.nl en www.kwfkankerbestrijding.nl.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×