2,4 Miljoen EU-subsidie voor Leidse onderzoekers

De Europese Unie heeft 2,4 miljoen euro vrijgemaakt voor een onderzoek naar haar uitbreidingsgeschiedenis. Dit onderzoek zal gedaan worden door onderzoekers van de Universiteit Leiden, in samenwerking met negen andere Europese universiteiten. De groep gaat onderzoeken wat de gevolgen waren van de uitbreidingen van 2004 en 2007, toen twaalf landen zich bijde Unie aansloten. Dit is nuttig voor het toekomstig handelen van de Europese Commissie bij het toetreden van nog meer landen. Een aantal landen in de Balkan, Turkije en IJsland zouden in de toekomst kandidaat-lidstaat kunnen worden. Drie wetenschappers van de Universiteit Leiden zullen coördinator zijn van het onderzoek, dat meerdere jaren zal lopen.

In Stud071 sprak Willem de Gelder met dr. Dimitrova en prof. Steunenberg, die samen met dr. Toshkov vanuit Leiden een onderzoek zullen leiden naar de uitbreidingsgeschiedenis van de Europese Unie. De EU trekt hier 2,4 miljoen euro voor uit.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×