Een van de panden die de gemeente wil onteigenen: Breestraat 68. Het rijksmonument wordt gesloopt om een nieuwe winkelsteeg mogelijk te maken. (Archieffoto: Chris de Waard).

Gemeente start onteigeningsprocedure Aalmarktpanden

De gemeente Leiden stapt naar de rechter om een aantal panden in het zogenaamde ‘Stadsgehoorzaalblok’ te onteigenen. De panden zijn nodig voor de realisatie van de Aalmarktplannen. Die voorzien onder meer in een nieuwe steeg tussen de Aalmarkt en de Breestraat. Onder andere het pand van cadeauwinkel ’t Steentje aan de Breestraat 68 moet daarvoor wijken, maar de gemeente kan tot nu toe geen overeenstemming over de verkoop van het pand bereiken met de eigenaren.

Naast de nieuwe steeg komt er grootschalige winkelruimte in de Mandenmakerssteeg. De gemeente bezit de meeste panden al die nodig zijn voor de plannen, maar ook hier geldt dat met de laatste eigenaren geen ‘minnelijke verwerving’ overeengekomen kan worden. De gemeente start daarom nu een onteigeningsprocedure voor de panden.

Advertentie

Leiden Aalmarktproject


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×