(Foto: LZ1886)

LZ1886 2e van Nederland bij de Minioren‏

Zondag werd in Eindhoven in het Pieter van den Hoogenbandbad fel gestreden om de Nederlandse Speedo Club Meettitel waarbij de 16 snelste miniorenteams van Nederland tegen elkaar uitkwamen. Uit de regio Leiden hadden LZ1886 en de Columbiaan uit Voorhout zich weten te plaatsen. Er ontstond met name een hevige strijd tussen de teams van LZ1886 en Hellas/Glana/Nimo uit Limburg.
Duidelijk was dat een van deze teams voor de titel zou gaan.

Voor LZ  wist Anisa Groenescheij de 100m vrije slag meisjes minioren 4 op haar naam te schrijven. Diverse tweede plaatsen waren er voor LZ-ers Jelsie van Ruijven bij de meisjes minioren 2-3 op de 50m vrijeslag, Kim de Jong op de 100m wisselslag meisjes minioren 4 en voor Tjeerd van Stein op de 100m vrijeslag. Bij de Columbiaan was er een tweede plek voor Lynn Salfield op de 100 vrijeslag meisjes minioren 5. Voor clubgenootje Anique Star was er een 3de plaats op de 50 m. vrijeslag, zij finishte nipt achter Jelsie van Ruijven op dit nummer. Zwemster Amy Koelman verpletterde op de 100m wisselslag haar eigen toptijd met maar liefst 7 seconden. 

Ook werden er diverse estafettenummers gezwommen, waarbij het gaat om speciale minioren estafettes met afwijkende afstanden, t.w.: een schoolslag-estafette waarbij van iedere leeftijdscategorie een deelneemster/nemer aan de start moet verschijnen. De eerste zwemster (de jongste) zwemt 25m, de volgende 50m en de laatste zwemmer/ster zwemt 75meter. Voor de Columbiaan  gingen van start: Danielle Vis, Amy Koelman en Famke Bontje. Zij zwommen zich naar een vierde plaats. De jongensploeg van LZ wist knap derde te worden op dit nummer. De mannen die deze prestatie leverden waren: Bart Pardon, Wouter Verdoes en Tjeerd van Stein.

Op het zware nummer estafette-vlinderslag behaalden de LZ zwemstertjes zilver. Jelsie van Ruijven opende sterk, werd overgenomen door Anisa Groenescheij en tenslotte moest Chaymae Boudra  het als overnemen. Na een spannend duel verloor zij nipt van Hellas/Glana/Nimo.  De rugslagestafette werd een dubbel succes voor de LZ1886 zwemmertjes, want zowel de meisjesploeg als de jongens wisten als tweede te finishen.

Na het laatste nummer was het nagelbijtend afwachten op de totaaluitslag. LZ1886 verloor met klein verschil van de Limburgse winnaar, maar met een tweede plaats waren de jeugdige talentjes superblij. Ook de Columbiaanzwemmertjes waren dik tevreden met hun vijfde positie.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×