De Partij voor de Dieren wil het bevestigen van ongevraagde reclame op fietsen in Leiden een halt toeroepen. (Foto: Partij voor de Dieren)

Partij voor de Dieren: weg met plastic fietsreclame

De Partij voor de Dieren (PvdD) wil af van de ongevraagde reclame die regelmatig op fietsen te vinden zijn. De vele plastic zadelhoesjes en flyers worden als ongewenst beschouwd en belanden vaak als afval op straat, aldus PvdD-raadslid Dick de Vos. “Dat plastic komt weer in de leefomgeving terecht: milieuonvriendelijker kan vrijwel niet.”

De Vos weet dat deze vorm van ongevraagde reclame vaak bij de stalling aan de voorzijde van het NS-station plaatsvindt. Hij wil van het college weten of dit is toegestaan en maakt een vergelijking met straatmeubilair of huisdieren: die tuigen we toch ook niet op met dergelijk reclamemateriaal? De Partij voor de Dieren vindt dat deze vorm van reclame inbreuk maakt op persoonlijke bezittingen. De Vos kan zich niet vinden in deze aggressieve marketing en heeft het college onder meer gevraagd of het vindt dat burgers dan maar een “NEE-NEE”-sticker op hun zadel moeten plakken.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×