Werfpop en Summerjazz toch allebei in Leidse Hout

Zowel Sumerjazz als Werfpop hebben dit jaar weer gewoon de Leidse Hout als festivallocatie. In september vorig jaar zei cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan nog dat Summerjazz waarschijnlijk moest uitzien naar een alternatieve plek. Aanleiding waren vragen van de Partij voor de Dieren die twee festivals in het broedseizoen teveel van het goede vond.

Audiofragment: Wethouder De Haan en fractievoorzitter Dick de Vos van de Partij voor de Dieren over festivals in de Leidse Hout.

Volgens De Haan heeft een zoektocht naar een andere plek voor Summerjazz nog niet tot resultaat geleid. Fauna-onderzoek leverde volgens de wethouder geen ‘rood licht’ op. Wel wordt er nog nader onderzoek gedaan. Of de twee festivals ook in 2014 weer in de Leidse Hout terecht kunnen, hangt af van de uitkomsten daarvan.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×