Alternatieve plek voor bedrijventerrein Oostvlietpolder in zicht

In juni is er overeenstemming tussen de gemeente Leiden en de rest voor de regio over een alternatieve locatie voor een bedrijventerrein in de Oostvlietpolder. Dat zei wethouder Pieter van Woensel gisteravond tijdens een door D66 Leiden aangevraagd spoeddebat over de toekomst van de Oostvlietpolder. Leiden besloot in 2010 dat de polder groen blijft. Om dat besluit te borgen, moet het bestemmingsplan worden aangepast, maar dat kan alleen als ook de provincie het bedrijventerrein uit de zogenaamde ‘Provinciale Structuurvisie’ schrapt. De provincie wil dat pas doen als er een regionaal akkoord is over een alternatieve plek. Op dit moment zijn er nog vier locaties in beeld. Welke dat zijn, wil Van Woensel nog niet zeggen.

Audiofragment: Wethouder Van Woensel rekent erop dat in juni bekend is wat het alternatief wordt voor het bedrijventerrein in de Oostvlietpolder.

Zodra er een regionaal akkoord is, wil de provincie een aparte procedure opstarten waarin de mogelijkheid van een bedrijventerrein in de Oostvlietpolder wordt geschrapt. Leiden gaat dan parallel daaraan beginen met het aanpassen van het bestemmingsplan. Naar verwachting is een groene toekomst van de Oostvlietpolder dan nog net voor de komende gemeenteraadsverkiezingen een feit. Die worden in maart 2014 gehouden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×