Huub van der Lubbe geeft proefconcert in cd-winkel Velvet (Foto: J.P. Kranenburg)

Warming-up Huub van der Lubbe in Velvet

Zijn concert die avond was al uitverkocht, maar wie Twitter goed in de gaten had gehouden wist dat Huub van der Lubbe, de voorman van De Dijk die even een jaartje solo gaat, ’s middags om half drie in Velvet een aantal nummers ten gehore zou brengen. De cd-winkel stroomde vol en Van der Lubbe was op tijd binnen. Het duurde wel even voor dat hij aan spelen toe kwam, want de microfoon stond niet helemaal zoals thuis. Daar moest eerst wat aan gesleuteld worden. En dat is de keerzijde van deze solotoer. De Dijk heeft tijdens de tournee een crew van acht man. Maar Van der Lubbe wilde het zo graag alleen doen en dan moet je ook zelf sjouwen met de gitaarkoffer en staan knutselen aan de standaard. Vier liedjes zong Huub, zichzelf begeleidend op gitaar. Een vertaalde cover van Bob Dylan en drie eigen teksten. Allemaal op zijn nieuwe album ‘Simpel verlangen’  dat ook op vinyl is verschenen. Voor de echte fans signeerde Van de Lubbe na afloop de cd- of platenhoes. De warming-up was geslaagd, op naar het echte feest in de Leidse Schouwburg.

Huub van der Lubbe gaf ’s middags een klein proefconcert in Velvet

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×