Mart Keuning (links) overhandigt het zwartboek aan woonwethouder Pieter van Woensel. (Foto: Chris de Waard).

Leiden komt met vergunningen voor kamerverhuurbedrijven

Huisjesmelkers en kamerverhuurbedrijven in Leiden moeten vanaf volgend jaar een vergunning hebben. Een voorstel daartoe van de ChristenUnie Leiden werd gisteravond aangenomen in de Leidse gemeenteraad. Dat betekent dat verhuurders aan (nog op te stellen) regels moeten gaan voldoen. Houden ze zich daar niet aan dan kan hun vergunning worden ingetrokken. Ze mogen dan geen woonruimte meer aanbieden.

Audiofragment: Wethouder Pieter van Woensel over het invoeren van een vergunningenstelsel voor verhuurders van woonruimte in Leiden.

De partij van fractievoorzitter Mart Keuning trekt zich het lot van huurders al een tijd aan en zamelde de afgelopen periode klachten in van huurders die te maken hebben met louche huisjesmelkers. Dat leidde tot een ‘Zwartboek Huurleed’ dat Keuning gisteren overhandigde aan wethouder Van Woensel (VVD, Wonen).

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×