Ruim baan voor watertoerisme in Leiden

De Haven krijgt een opknapbeurt. De steigers worden opgeknapt en uitgebreid, er komt meer horeca en er komen meer en betere voorzieningen voor watertoeristen. De gemeente trekt er voorlopig een ton voor uit. Eind 2011 presenteerde het CDA Leiden een plan voor de Haven en overhandigde het aan wethouder Van Woensel. Het plan viel in goede aarde en de raad ging akkoord met de financiering ervan. Niet alle CDA-wensen gaan in vervulling. Zo houdt rondvaartbedrijf Groene Hart Cruises zijn stek en wordt het gebied tussen de Zijlpoort en de Haarlemmerstraat voorlopig nog niet autovrij gemaakt. Ook coffeeshop Het Groene Woud hoeft niet uit het gebied te vertrekken.

Audiofragment: VVD-wethouder Pieter van Woensel en CDA-raadslid Arjen Bonestroo over de plannen met de Haven.

Naast de gemeente steekt ook de private sector het nodige geld in het gebied. Zo worden de voormalige panden van autospuitbedrijf Jonk momenteel verbouwd tot restaurant en breidt restaurant ‘De Poort’ uit door ook de tweede vleugel van de Zijlpoort in gebruik te nemen. De gemeente hoopt dat ook in het pand van de recent verhuisde apotheek horeca komt. Het pleintje voor het rondvaartbedrijf kan dan als terras gaan dienen. Daar moeten de auto’s wel weg. Ook touringcars zijn in de toekomst niet meer welkom aan de Haven.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×