Ruzie in de raad over waterproblemen in Kooi

Afgelopen donderdag rommelde het in de Leidse gemeenteraad. Op de agenda stond een voorstel van de PvdA om de rioolbelasting met twee euro per huishouden per jaar te verhogen. Met de opbrengst kan het klaarliggende plan worden uitgevoerd om het riool in en om de Kooi zo aan te passen dat de huizen daar niet meer onder water lopen na een fikse regenbui. GroenLinks en de Partij voor de Dieren konden zich goed vinden in zo’n ‘solidariteitsheffing’. Collegepartij D66 had de drie partijen aan een meerderheid kunnen helpen, maar deed dat niet. Onder dwang van de andere coalitiepartijen – VVD, CDA en SP – stemde D66 tegen.

Audiofragment: Een terugblik op de ruzie in de raad met fractievoorzitters Henny Keereweer (PvdA), Mark Koek (D66) en Paul Laudy (VVD).

De PvdA is ‘pislink’ over de hele gang van zaken en dreigt met een motie van wantrouwen als het geld voor de Kooi begin juni weer niet wordt geregeld. D66-voorman Koek weet zeker dat een oplossing voor de financiering van de waterproblemen in de Kooi binnen enkele maanden alsnog wordt gevonden als de raad zich over een gigantische bezuinigingsoperatie van 15 miljoen euro buigt. In die totale afweging moet de drie tot zes miljoen dan ook worden gevonden die nog ontbreken voor een droge Kooi. De VVD weet al waar het geld vandaan moet komen. Die partij wil vele miljoenen bezuinigen op subsidies die Leiden jaarlijs verstrekt.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×