Gemeente komt studenten tegemoet met teruggave afvalstoffenheffing

Studenten en andere kamerbewoners kunnen een tegemoetkoming van de gemeente krijgen voor de afvalstoffenheffing. Elke Leidenaar betaalt deze gemeentelijke belasting, maar lage inkomens kunnen deze terugkrijgen. Veel studenten vallen onder deze lage inkomens, maar konden vroeger geen tegemoetkoming krijgen. Het inkomen werd berekend door alle huisgenoten samen te nemen, waardoor het al snel het niveau van laag inkomen oversteeg. Omdat nu echter niet de student zelf, maar zijn huisbaas de heffing moet betalen, kan de student nu wel de teruggave ontvangen. Over de tegemoetkoming, oorspronkelijk een plan van D66, wordt al sinds 2007 gepraat.

Audiofragment: In Stud071 vertelde D66-Raadslid Eric Krijgsman aan Willem de Gelder wat precies de situatie is voor studenten die de afvalstoffenheffing moeten betalen.

Studenten die de tegemoetkoming willen ontvangen, moeten zich voor 1 april melden bij de gemeente. Dit kan via de studentenpagina van de site van de gemeente. De student moet wel op bijstandsniveau zitten om aanspraak te maken op de tegemoetkoming en moet kunnen aantonen dat zijn huisbaas daadwerkelijk de belasting door heeft berekend.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×