Snelste nationale minioren zwemmen dit weekend in De Zijl

Komend weekend worden in Zwembad De Zijl de jaarlijkse Speedo Jaargang Finales afgewerkt. Deze wedstrijd wordt gezien als het nationale kampioenschap voor minioren. Tijdens deze wedstrijd treffen de allergrootste jonge zwemtalenten uit heel Nederland elkaar. Voor de meisjes in de leeftijd van 9 t/m 11 en voor de jongens van 9 t/m 12 jaar. Per categorie komen de snelste 18 zwemmers/sters op verschillende nummers tegen elkaar uit. In het totaal hebben zich bijna 100 verenigingen ingeschreven.

Onder de geplaatste deelnemers doen ook nu weer meerdere zwemmertjes van het organiserende LZ1886 mee, te weten Anisa en Ilay Groenescheij, Kim de Jong, Myrthe Mulder, Tjeerd van Stein, Guus Hoogduin, Sanne van Ruijven en Wouter Verdoes. Voor de Columbiaan uit Voorhout verschijnen Robin van Peenen, Bas van Wieringen en Dave van de Nieuwendijk aan de start.

Tot de medaille-kandidaten behoort zeker de 10 jarige Anisa Groenescheij op de 100m vrije slag. Ook clubgenootje Sanne van Ruijven wordt hoog ingeschat voor een medaille op de 200m vrije slag bij de minioren 5. Een absolute must voor alle zwemliefhebbers.
De wedstrijden beginnen zowel zaterdag als zondag om 14.15 uur in zwembad de Zijl in Leiden.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×