MC Pegasus moet clubgebouw uit

De Leidse Motorclub Pegasus moet het clubhuis aan de Voorschoterweg binnen drie dagen verlaten. De gemeente heeft het huurcontract terecht opgezegd. Dat heeft de kort gedingrechter bepaald. De rechter beroept zich bij de uitspraak op formele gronden. Zo is er momenteel geen voltallig bestuur bij Pegasus. De bestuursleden die er wel zijn, zijn bovendien niet rechtsgeldig gekozen door de leden. De vereniging voldoet daardoor niet aan haar eigen statuten en de bestuursleden waren niet gerechtigd Pegasus in de rechtzaak te vertegenwoordigen. De voorzieningenrechter concludeert dat Pegasus niet rechtsgeldig is verschenen. Het gevoerde verweer van die nieuwe bestuursleden is daarom buiten beschouwing gelaten.

Een woordvoerdster van de gemeente Leiden toont zich tevreden met de uitspraak: “We gaan er nu eerst voor zorgen dat de deurwaarder het vonnis officieel aan de gedaagden betekent. Daarna gaat de teller van de drie dagen lopen en misschien zijn ze dan al vertrokken.” Of de gemeente inderdaad – zo nodig – na precies drie dagen tot ontruiming overgaat is niet zeker, maar de situatie zal sowieso niet lang op zijn beloop gelaten worden.

De aanleiding voor het kort geding dat de gemeente tegen Pegasus aanspande was een overval door MC Trailer Trash Travellers uit Den Haag. Die criminele motorbende heeft MC Pegasus onder dwang overgenomen, zo blijkt onder meer uit het proces verbaal van de politie, waarvan hieronder een weergave staat:

“(….) Zo is ambtshalve bekend dat op vrijdag 11 januari 2013, tijdens een clubavond van de MC Pegasus, circa 25 leden van Motorclub Trailer Trash Travellers, full color gekleed en daardoor herkenbaar als zijnde leden van deze MC, het clubgebouw van MC Pegasus hebben bezocht.
De leden van MC Trailer Trash Travellers (MC TTT) verspreiden zich in het clubhuis en gingen met de rug tegen de muren staan. De voorzitter en de secretaris van de MC TTT gingen op de bank zitten en riepen de voorzitter van MC Pegasus bij zich. Op het moment dat deze zich had vervoegd bij de twee personen, werden zij door de aanwezige leden van MC TTT afgeschermd van de andere leden van MC Pegasus. De leden van MC TTT die de afscherming verzorgden gingen met hun rug naar de voorzitter en secretaris staan en met het gezicht naar de aanwezige leden van MC Pegasus. Later, op die avond is het de leden van MC Pegasus duidelijk geworden dat de voorzitter van de MC Pegasus van de voorzitter en secretaris van MC TTT te horen had gekregen, dat:
?  MC Pegasus zich in de achtertuin bevond van MC TTT;
?  Dat MC TTT de MC Pegasus moesten overnemen;
?  Dat de leden van MC Pegasus slechts twee keuzes hadden, lid worden of de club wordt afgefakkeld.
Het is mij ambtshalve bekend dat de 8 aanwezige leden van Motorclub Pegasus dit bezoek als intimiderend en beangstigend hebben ervaren.
(…)
Het is mij ambtshalve bekend dat er binnen de 1% MC’s, met name tussen Hells Angels en Satudarah een rivaliserende strijd gaande is. Als de ene club een afdeling of chapter in een bepaalde regio opricht, lijkt het voor rivaliserende groeperingen reden om daar ook voet aan wal te zetten (…) Er zijn sterke vermoedens dat het gaat om het overnemen van de markt van drugs-, mensen- of andere illegale handel. (…)

Op vrijdag 18 januari 2013 werd door de leden van MC Pegasus geconstateerd dat op de voordeur van hun clubgebouw een nieuw hangslot was bevestigd. Later is gebleken dat dit hangslot bevestigd was door de leden van de MC TTT. Op het moment dat de voorzitter van MC Pegasus, die daar als eerste die avond aanwezig was en het pand wilde openen, werd hij ‘omsingeld’ door een dertigtal leden van de MC TTT. Naar verluidt werd op dat moment tegen hem gezegd dat de leden van MC TTT naar een vergadering in Heiloo waren geweest. Een vergadering met de andere 8 Motorclubs bij Rood en Wit (daarmee worden de Hells Angels bedoeld) en dat daar besloten was dat Zuid-Holland van de MC TTT was en dat zij het gebouw van MC Pegasus dus nu van hun was. De voorzitter werd hierna verzocht om de sleutel van het clubhuis af te geven aan de leden van MC TTT. (….)

Op dinsdag 22 januari 2013 is een onderzoek ingesteld in het genoemde verenigingsgebouw van de MC Pegasus. In het verenigingsgebouw werden mensen aangetroffen die geen lid waren van de MC Pegasus. De wijkagent kent de leden van MC Pegasus en kon daarom vaststellen dat er geen leden van de MC Pegasus aanwezig waren. (…) Tevens werd ter plaatse een man gesignaleerd die een grijs t-shirt droeg en hierover een lichtbruin leren vestje zonder mouwen. Aan de rechterkant van dit vestje bevond zich een patch, wit van kleur en met bruine letters en het woord “Travellers”vormend. (….)

Bij onderzoek door de Dienst Informatie van de politie bleek mij dat merendeel van de aangetroffen hieronder genoemde personen criminele antecedenten had. Met name voor geweld, de Opiumwet en diverse vermogensdelicten. (…)”

Advertentie

Leiden ttt


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×