Wapens, explosieven, wietplantages. Het was een flinke buit voor de politie die op 27 maart 2013 op zo'20 plekken binnenviel tijdens een grote actie tegen de Trailer Trash Travellers. (Archieffoto: Politie).

Celstraffen voor trailertrash

Celstraffen tot 18 maanden voor zes leden van de Trailer Trash Travellers en vrijspraak voor vijf andere leden van de motorclub. Dat is het resultaat van de rechtszaak die de afgelopen tijd tegen de motorbende werd gevoerd. Begin 2013 nam een groep TTT-leden uit Leiden, Den Haag en Rotterdam onder zware intimidatie het clubhuis aan de Voorschoterweg over van de Leidse motorclub Pegasus.

 

Burgemeester Lenferink op Sleutelstad FM in 2013, direct na de bezetting van het Pegasus clubhuis.

Die ‘bezetting ‘ duurde niet lang. Burgemeester Lenferink greep direct in en liet het clubhuis na een kort geding ontruimen.  “Dit willen we niet. Het gaat hier om een zogenaamde 1-procents motorclub, gelieerd aan de Hell’s Angels. Dat zijn motorclubs die in verband worden gebracht met allerlei criminele activiteiten”, aldus Lenferink destijds tegenover Sleutelstad.

De Trailer Trash Travellers blijven zelf volhouden dat er van een geweldadige overname geen sprake was. De motorclub, met ook een afdeling in Leiden (Chapter Leiden, Trekvaartplein), is volgens eigen zeggen gewoon een gezelligheidsclub. De president van het Leidse chapter is één van de leden die zijn vrijgesproken.

 

Ook in maart 2013, trad justitie op tegen de Trailer Trash Travellers. Burgemeester Lenferink was er blij mee.

112 Sleutelstad Leiden ttt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×