Voorschoten krijgt een fysiek ondernemersloket

In een onderzoek naar dienstverlening aan ondernemers van de Kamer van Koophandel in 26 gemeentes in de regio kwam Voorschoten als slechtste uit de bus. Voor wethouder Inge Adema-Nieuwenhuizen reden om op donderdag 14 februari een spoedoverleg met de vertegenwoordigers van de Voorschotense ondernemers te beleggen. Hein Tipker van de Ondernemersvereniging Voorschoten is goed te spreken over de acties die de wethouder aankondigde.

Audiofragment: Hein Tipker van de Ondernemersvereniging Voorschoten over het ondernemersloket in zijn gemeente

In het onderzoek van de Kamer van Koophandel belden of mailden nep-ondernemers de gemeentes met vragen over bijvoorbeeld vergunningen. De onderzoekvraag was hoe snel en adequaat de gemeente reageerde. Voorschoten scoorde een 4,63. Voor Hein Tipker kwam deze uitslag niet als een verrassing. “Ik ken de verhalen van telefoons die niet worden opgenomen, dat je niet naar de juiste persoon wordt doorverbonden en dat de mail niet wordt beantwoord. We weten dat de gemeente van goede wil is, maar wij vonden het tijd voor actie.” In het spoedoverleg zegde wethouder Inge Adema-Nieuwenhuizen toe dat er op korte termijn een fysiek ondernemersloket komt. Drie ambtenaren zijn alle werkdagen te bereiken met vragen en klachten over alles waar ondernemers mee te maken krijgen op gemeentelijk niveau. Later in het jaar komt er ook nog een digitaal ondernemersloket. Kijk voor meer informatie op www.voorschoten.nl of www.ondernemersverenigingvoorschoten.nl.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×