Sleutelstad maakt serie over Kunstcentrum Haagweg 4

De voormalige ambachtsschool aan de Haagweg 4 is al een tijdje geleden getransformeerd tot een plek waar kunstenaars, ondernemers en creatieve bedrijven gevestigd zijn. Je kunt het beschrijven als creatief bolwerk met veel mensen in verschillende vakgebieden.

Zo ook beeldend kunstenares Fleur van den Berg, die de Haagweg 4 omschrijft als een multi-plek waar veel verschillende mensen werken in diverse disciplines. Mensen die het prettig vinden om andere kunstenaars omzich heen te hebben en waar veel dialogen plaats vinden. Dialogen, onder andere met ondernemer Henny Rietkerk die sinds 2011 ook hier gevestigd is. Henny’s ambitie is om niet alleen het kunstcentrum van Leiden te worden maar ook dat van Nederland. ”Samen unieke dingen maken en realiseren” is zijn doel. Ben je benieuwd wat er allemaal in het kunstenaarscentrum gebeurt? Luister dan naar de reportages op Cultuur071, zaterdag tussen 10;00 uur en 12;00 uur of kijk op de website www.haagwegvier.nl

Audiofragment: Kunstcentrum Haagweg4 deel 1 met Feur van den Berg en Henny Rietkerk over de ambitie van een Leids kunstcentrum

Audiofragment: deel 2 Bernadette Drenth vormgever, kostuumontwerper, bedenker en maker van lopende opbjecten over Kunstcentrum Haagweg4 door de tijd heen

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×