Demodag Breestraat volgens Stadslab

Op 25 mei wordt de Breestraat waarschijnlijk Busvrij gemaakt. De projectgroep Breestraat2022 van Stadslab is druk in de weer met het opzetten van een demodag voor de Breestraaatr, zoals die er in hun ogen uit zou kunnen gaan zien. Geen bussen, fietsers te gast, terrassen, een fontein en veel meer groen. Een verblijfsgebied voor voetgangers zonder gemotoriseerd verkeer. Stadslab wil tijdens de modeldag laten zien wat ze met de Breestraat voor heeft in de plannen die onlangs zijn gepresenteerd. 25 Mei lijkt een goede kans te maken, omdat de Breestraat in de loop van de middag sowieso busvrij wordt gemaakt. Een dag later vindt daar dan de start van de Leiden Marathon plaats. Ook is het dan weer Verrassend Winkelweekeinde.

Audiofragement: Projectleider Ronald van der Steen legt uit wat zijn groep wil met de Breestraat.

De gemeente werkt momenteel hard aan de toekomstplannen voor de Breestraat. Over een jaar moet de herinrichting beginnen. Die gemeentelijke plannen gaan Stadslab lang niet ver genoeg. Grootste verschil is het aantal bussen in die straat. Nu zijn dat er ruim 600 per dag, de gemeente wil terug naar 300. Als het aan Stadslab ligt verdwijnen de bussen helemaal.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×