Chris de Waard in gesprek met D66-kamerlid Paul van Meenen. (Foto: René Dentener).

Kamerlid Van Meenen: Onderwijs meer vertrouwen geven

Het onderwijs moet veel meer ruimte en vertrouwen krijgen. Dat zei Tweede Kamerlid Paul van Meenen (D66) afgelopen week tijdens een spreekbeurt in Leiden over onderwijs. Hij sprak daar op uitnodiging van de Leidse afdeling. Wel vindt Van Meenen dat docenten en studenten instemming moeten krijgen op de begroting van onderwijsinstellingen. Zo zouden verkeerde beslissingen kunnen worden voorkomen. Bijvoorbeeld de bouw van megalomane onderwijspaleizen. Volgens Van Meenen hechten studenten meer aan goed onderwijs dan aan mooie gebouwen. Het idee dat met een mooi pand ook meer studenten worden getrokken, vindt hij achterhaald: “Er komt door zo’n pand geen student bij. Het is allemaal alleen maar met elkaar concurreren”.

Audiofragment: Het Leidse D66-kamerlid Paul van Meenen in gesprek met Chris de Waard over onderwijs in Leiden en de rest van Nederland.

Binnenkort gaat D66 ook de onderwijsstrijd aan het het kabinet. De partij wil 1,7 miljard extra investeringen in het onderwijs, maar daar voelt het kabinet niks voor. De partij van Van Meenen wil nu de steun voor het (sociaal) leenstelsel in de Eerste Kamer afhankelijk maken van zo’n extra investering.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×