Eén van de 62 KICI inzamelcontainers in Leiden.

Leiden wil textiel zelf gaan inzamelen

Via de 62 verzamelcontainers voor textiel in Leiden zamelt KICI elk jaar honderden tonnen gebruikte kleding in. Vorig jaar ging het om 378 ton. Het levert de gemeente enkele tienduizenden euro’s per jaar op. Een vaste vergoeding van 25.000 euro plus 50% van de opbrengst. In overleg met KICI wordt ook de Leidse ‘winst’ besteed aan een goed doel. De laatste jaren gaat het geld naar weeskinderen in de Leidse zusterstad Buffalo City in Zuid-Afrika. Dat blijkt uit de antwoorden van het college op vragen die GroenLinks begin dit jaar stelde.

Uit de antwoorden blijkt verder dat Leiden overweegt om het contract met KICI in december niet meer te verlengen. De gemeente onderzoekt of ze de inzameling zelf kan gaan doen. Het sorteren zou dan door DZB en/of Kringloopbedrijf Het Warenhuis gedaan kunnen worden. Daarmee hoopt de gemeente extra werkgelegenheid te scheppen.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×