Voorzitter van Motorclub Pegasus Frans de Boer vertelt zijn kant van het verhaal

Op 10 januari omstreeks 23.30 uur werd het clubgebouw van de Leidse MC Pegasus onverwachts bezocht door de Motorclub Trailer Trash Travellers (TTT) uit Den Haag. 25 Mannen kwamen volledig uitgedost in herkenbare TTT-kleding binnen om te vertellen dat de mannen van Pegasus zich bij hun club moesten aansluiten, anders zou het gebouw worden afgefakkeld.


Audiofragment: Gesprek met voorzitter Frans de Boer van Motorclub Pegasus

Gevolg was een gespannen sfeer bij de negen mannen van Pegasus die aanwezig waren. ”Een paar leden zaten rustig te kaarten andere zaten wat te drinken”, vertelt Frans de Boer, de voorzitter van Pegasus: ”Wij, als bestuur van Pegasus, moesten plaats nemen op de bank om te praten met de TTT”. Hier werd medegedeeld dat Pegasus zich moest aansluiten bij de TTT. Frans: ”Na afloop werd er nog wat nagepraat met onze leden. Wat moeten we nu vroegen we ons af? We kregen twee dagen bedenktijd.” De TTT gaf namelijk aan niet aan politiek te doen en zo snel mogelijk een reactie te willen. Frans: ”We zaten nogal in de weg geloof ik, terwijl we onszelf helemaal niet als concurrent zien. We zijn een klein clubje met 12 leden en zitten al bijna 25 jaar in dit clubhuis.”

De Leidse Motorclub vond onder andere steun bij burgemeester Lenferink, die ook vond dat de TTT zo snel mogelijk het pand moest verlaten. De rechter heeft nu een uitspraak gedaan tot grote opluchting van Pegasus. De TTT moeten het gebouw verlaten. Op de vraag of Frans met zijn clubgenoten nog durft terug te komen reageert hij wat gespannen.”Ja het blijft nu wel spannend. We houden een vergadering en dan kijken we wat de leden willen. In het vonnis staat dat ze een jaar niet meer in de buurt van het clubhuis mogen komen, of ze zich daar netjes aanhouden weet ik niet. Ons wordt een nieuw huurcontract aangeboden”.

De rechter besloot overigens dat Pegasus het pand ook tijdelijk moet verlaten vanwege de ontruiming. Frans gaat er wel van uit dat ze terugkeren in het clubgebouw. ”Want als we alles kwijt zijn ga ik wel vissen, maar daar ga ik niet vanuit”, benadrukt hij.

Leiden ttt


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×