Zakkenrollers vast dankzij kordate vriendinnen

Een 23-jarige Haagse en haar twee vriendinnen hebben er gisteren voor gezorgd dat twee Roemenen op boevenpad zijn aangehouden. De drie vrouwen liepen rond 17.15 uur Leiden Centraal binnen. Er passeerden twee mannen, waarvan er één tegen de 23-jarige Haagse aanliep. Ze voelde meteen dat haar mobieltje uit haar jaszak verdwenen was en zette met haar vriendinnen de achtervolging in. Het drietal haalde de twee mannen op een perron in, en de Haagse eiste haar telefoon terug. Eén van de twee mannen pakte de telefoon uit een plastic zak en gaf hem haar. Daarop stapten de twee in een trein. Toen ze in de gaten kregen dat de vrouwen een conducteur gewaarschuwd hadden, stapten ze weer uit en rende het perron weer op. Daar werden ze in de kraag gegrepen door medewerkers van de NS en de drie vrouwen. De gewaarschuwde politie hield de twee Roemenen van 21 en 23 aan.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×