Derde editie Hutspop voor jong en oud

Hutspop is een festival met gelegenheidsbands en is uniek in zijn soort. Het concept is duidelijk, door een loting worden verschillende muzikanten aan elkaar gekoppeld en zo ontstaat de band. Vooraf vinden er workshops plaats waarbij het niveau wordt vastgesteld en op 7 maart is de uiteindelijke loting. De bands krijgen onder begeleiding van een bandcoach acht weken de tijd om vijf nummers in te studeren. Zo staan de bands 9 mei (Hemelvaartsdag) op de Beestenmarkt goed voorbereid op het podium.

Audiofragment: De organisatie van Hutspot praat over de derde editie in Nieuws071

Er staat dit jaar ook iets nieuws op het programma. Hutspop is niet alleen voor volwassenen muzikanten toegankelijk maar jeugdigen muzikanten tot 16 jaar kunnen zich nu ook opgeven. De opbrengst van het festival gaat naar het net opgerichte Hutspop Cultuur Foundation. Deze foundation steunt kinderen uit gezinnen met minimuminkomens om muziekles te krijgen. Inschrijven als muzikant kan tot 1 maart dus wees er snel bij.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×