Meet & Match in teken van Internationale Vrouwendag

De Civil Society Club Oegstgeest organiseert vrijdag een Meet & Match die in het teken van Internationale Vrouwendag staat. Drie enthousiaste vrouwen uit Oegstgeest spreken in restaurant De Jonker over drie uiteenlopende initiatieven, waar zij zich vrijwillig op hebben gestort. Zij bieden iets aan, en doen een oproep aan de lokale samenleving om hieraan deel te nemen en/of om hen te helpen bij de realisatie van hun initiatief. De Algemene Nederlandse Vrouwenvereniging “Tesselschade-Arbeid Adelt” (TAA) stelt zich ten doel vrouwen van alle gezindten behulpzaam te zijn bij hun streven economisch en financieel zelfstandig te zijn of te blijven. Tanja Teeuwen vertelt op welke wijze de TAA dit doet, en zal een oproep doen voor iemand die de vereniging kan helpen met de PR.

Op 1 juni organiseert Mia de Beun een Duurzame Open Huizen Dag. Als makelaar ziet zij regelmatig milieuvriendelijke aanpassingen aan woningen, zowel bouwkundig als installaties. Met de route wil zij dorpsbewoners informeren (en inspireren) over wat er allemaal mogelijk is op het gebied van milieuvriendelijk wonen. Zij zoekt bewoners die het leuk vinden kijkers te informeren over hun duurzaam verbouwde/bewoonde huis;

Binnenkort gaat Repair Café Oegstgeest van start, roulerend door het dorp. Iedere maand op zaterdagmiddag kunnen Oegstgeestenaren hun kapotte huisraad, speelgoed, kleding, etc. repareren met hulp van deskundigen. Initiatiefnemer Tet Hiltermann zoekt nog vrijwilligers. Na de drie presentaties is er gelegenheid om te netwerken. De entree, inclusief twee fairtrade koffie en een lekkernij, bedraagt €5,00. Mannen en vrouwen zijn vanaf 09.00 uur welkom.

De Civil Society Club Oegstgeest brengt inwoners van Oegstgeest en omstreken samen en ondersteunt mensen die zich inzetten voor elkaar en voor hun omgeving. De Stichting werkt zonder overheidssubsidie en bestaat dankzij inzet en bijdragen van burgers, bedrijven, fondsen en organisaties. De Stichting wil versplinterde civil society in de samenleving bundelen, een gezicht geven en stimuleren en werkt lokaal, zonder winstoogmerk, zo duurzaam mogelijk en organiseert o.a. elke maand een `Open Coffee/Meet & Match’.

Meer informatie staat op www.civilsocietyclub.nl.

Oegstgeest


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×