College wil nieuwe sportzalen in Houtkwartier en Kikkerpolder

Het college stelt de gemeenteraad voor een kaderbesluit te nemen over de aanleg van twee vergrote sportzalen in het Houtkwartier (met een capaciteit van vier gymnastiekzalen) en een sportzaal in de Kikkerpolder (in de vorm van twee gekoppelde gymnastiekzalen). Met de bouw van deze sport- en gymzalen wordt voldaan aan de capaciteitsbehoefte van de scholen in de wijk en de sportverenigingen. Het is de bedoeling dat de zalen ook na schooltijd optimaal gebruikt worden. Burgemeester en wethouders vragen de gemeenteraad om voor de sportzaal Kikkerpolder meteen het uitvoeringsbesluit te nemen en geld voor de bouw beschikbaar te stellen, zodat deze sportzaal er zo snel mogelijk komt. Ook stellen ze voor om een voorbereidingskrediet voor beide locaties ter beschikking te stellen. De sportzalen in het Houtkwartier komen naast het Da Vinci College aan de Kagerstraat bij de poelwetering. De sportzaal in de Kikkerpolder komt naast de clubaccommodatie van voetbalvereniging UVS. De bestaande materialenloods wordt in de bouw opgenomen. Nadat de zalen op beide locaties gebouwd zijn, wordt de tijdelijke zaal in de Kikkerpolder gesloopt.      

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×