Museum Boerhaave en Hoe?Zo! Radio belichten de dood

Hoe?Zo! Radio organiseert samen met Museum Boerhaave op woensdagavond 27 maart om 20.00 uur een radio-uitzending over ‘de dood’. De opname wordt live uitgezonden op Radio 5. Sommigen leven hun hele leven in doodsangst. Anderen eren de doden tot in den treure. En weer anderen verdienen er hun geld mee. De fascinatie voor de dood leeft bij velen en bij iedereen op een andere wijze.

Onder leiding van presentator Jeroen Dirks leggen wetenschappers met verschillende achtergronden tijdens de radio-uitzending dit onderwerp op de snijtafel. Net zoals vroeger lichamen in het Anatomisch Theater onder de ogen van een lekenpubliek uit elkaar werden gehaald, zal tijdens deze radio-uitzending het thema `de dood’ zorgvuldig ontleed en van alle kanten belicht worden. De locatie is het Anatomisch Theater van het museum.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×