Voorlopig domineren de diverse werktuigen nog de atletiekbaan, maar Leiden Atletiek kijkt uit naar half mei als de oplevering wordt verwacht. (Foto: Gerry van Bakel)

Nieuwbouw atletiekbaan Leiden Atletiek op schema

“De Gouden Spike is dit jaar gewoon in Leiden, net als altijd.” Martin Efdée, technisch coördinator bij de bouw, en voorzitter Jan van Zwieten van Leiden Atletiek zijn er vast van overtuigd. Hun nieuwe atletiekbaan is half mei klaar. Ruim op tijd voor de jaarlijkse, internationale wedstrijd in de Leidse Hout. En dit keer op een atletiekbaan met acht loopbanen en die helemaal voldoet aan de internationale regels. De waterbak voor  de steeplechase ligt straks op de goede plek en de kooi voor kogelslingeren en discuswerpen staat op de juiste punt op het binnenterrein. Na de oplevering wordt er geoefend met alle vrijwilligers om de wedstrijd tot in de puntjes voor te bereiden. En natuurlijk staat er een feestelijke opening gepland.

Audiofragment: Jan van Zwieten en Martin Efdée zijn optimistisch over de vorderingen, de Gouden Spike komt niet in gevaar

Jan van Zwieten en Martin Efdée zullen blij zijn als de vereniging weer beschikt over een baan, voor de wedstrijden maar ook om te trainen. “De hele winter hebben we zonder baan gezeten, de atletiek gaat gewoon door. We konden terecht bij andere banen, onder andere in Katwijk. Maar je mist toch wat. De oude baan was versleten en gelukkig voor het Sportbedrijf Leiden het ook een goed moment om de baan op te waarderen naar de internationale maatstaven. Straks kan hij weer een hele tijd mee.” De kosten voor de complete renovatie van de atletiekbaan komt ongeveer op €1,2 miljoen, aldus Rik Wagner van het Sportbedrijf. De baan kan zeker 12 jaar mee voordat de toplaag weer vernieuwd hoeft te worden. Verder heeft de baan een andere straal gekregen. Het middenveld is daardoor langer geworden en dat geeft weer meer ruimte voor de speer- en discuswerpers en de kogelslingeraars.

Advertentie

Leiden Oegstgeest


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×