Herinrichting kruispunt Voorschoterweg en Brahmslaan aanstaande

Volgens Joost Hartlief, Leids raadslid namens Groenlinks, is het kruispunt tussen de Voorschoterweg en de Brahmslaan een gevaar voor fietsers. Dat komt volgens hem doordat de haaientanden daar gericht zijn op de fietsers en zij dus voorrang moeten verlenen. De meeste kruispunten geven echter voorrang aan fietsers. Intuïtief nemen fietsers er dus voorrang, maar hebben dat niet.

Audiofragment: Joost Hartlief vertelt in Nieuws071 over het gevaarlijke kruispunt aan de Voorschoterweg

Volgens Hartlief kan dat tot gevaarlijke situaties leiden en moet er dus iets gebeuren. “We kunnen wel wachten tot er een fietser in het ziekenhuis ligt, we kunnen ook een pot verf pakken en die haaientanden op de juiste plek schilderen.”

Hartlief kaartte dit aan bij de gemeente Leiden, die hem gelijk gaf. Zij moesten hem echter doorverwijzen naar de provincie, de verantwoordelijke voor het kruispunt. Collega’s van Groenlinks in het provinciale bestuur hebben daarop Gedeputeerde Staten gevraagd het kruispunt anders in te richten. Gedeputeerde Staten kijkt nu naar de mogelijkheden. Stoplichten, net als bij de andere kruispunten, vormen een mogelijkheid.

Advertentie

Leiden Voorschoten


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×