Stichting Vrienden van het Singelpark krijgt kweektuin

Een kweektuin voor het Singelpark. Walter van Peijpe (GroenLinks) diende begin oktober een motie voor tijdelijk gebruik van braakliggende grond op het Stationsgebied. Eerder deze week gaf de gemeente groen licht om op de braakliggende grond bomen, struiken en planten op te kweken voor Neerlands langste park. Op het blog van Singelpark reageert Jeroen Maters, initiatiefnemer van het park, verheugd. ’Het zou geweldig zijn als het Singelpark vol komt te staan met bomen en vaste planten met een verhaal, geschonken door duizenden Leidenaren en bezoekers van de stad’, aldus Jeroen Maters. ‘Het past in het winnende idee om van het Singelpark een zes kilometer lange hortus/arboretum te maken met een rijke kosmopolitische beplanting. Een park voor en door inwoners van de stad.’ Van Peijpe heeft zijn pijlen inmiddels gericht op een ander gebied in het Statinsgebied: het parkeerpleintje achter de Aldi. ‘Het gebied is dramatisch en mensen parkeren er nauwelijks.’ Een mooi gebied om ’terug te geven aan de stad’. 

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×