Greetje van Gruting (Foto: VVD Leiden)

VVD: ‘Dit lijkt op ondernemertje pesten’

Ophef over de bestemming van het oude ambulancegebouw aan de Plesmanlaan bij het LUMC. De eigenaar van het pand wil daar graag nieuwbouw starten, maar krijgt van de gemeente geen toestemming. De VVD Leiden springt bij monde van raadslid Greetje van Gruting voor hem in de bres en stelt vragen aan het college.

De gemeente heeft plannen om via het gebied rondom het ambulancegebouw het Bio Science Park en de binnenstad beter met elkaar te verbinden. Daartoe moet volgens wethouder Jan-Jaap de Haan (CDA) het gebied groener worden en geschikt voor langzaam verkeer. Nieuwbouw zou die plannen danig in de war kunnen schoppen.

De VVD Leiden vraagt zich af of het een het ander in de weg zit. “En als dat al zo is”, vertelt Van Gruting, “dan moeten ze de eigenaar uitkopen. Maar dat doet de gemeente ook niet. De eigenaar kan nu geen kant op, want hij mag én geen nieuwbouw starten, maar kan het gebouw ook niet verkopen.”

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×