Hans Laroes voorzitter Raad voor Journalistiek

Leidenaar Hans Laroes (57) is benoemd tot voorzitter van de Raad voor de Journalistiek (RvdJ). De raad is een onafhankelijke instantie die klachten behandelt over journalistieke activiteiten. De afgelopen jaren was er vanuit de deelnemende media veel kritiek op de RvdJ. Verschillende partijen erkennen de Raad inmiddels niet meer.

Laroes wil de vernieuwing van de Raad die vorig jaar is ingezet een impuls geven. Hij zegt dat de Raad ‘meer zijn ombudsfunctie moet benadrukken’ en bijvoorbeeld duidelijker moet maken dat hij eerder opinies en zienswijzen geeft dan juridische oordelen. Ook wil Laroes dat Raad af en toe zelfstandig opvattingen geeft, zonder dat er een expliciete klacht aan vooraf is gegaan.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×