Ilja Pfeijffer leest voor uit zijn nieuwste roman La Superba in boekhandel Selexyz Kooyker (Foto: J.P. Kranenburg)

In La Superba is Genua verteller en hoofdpersoon tegelijk

Het nieuwste boek van Ilja Leonard Pfeijffer speelt zich af in Genua. De stad waar Pfeijffer in 2008 naar toe fietste na een overmoedige aankondiging in de kroeg. La Superba gaat over Genua, de stad van de immigratie, het knooppunten van reizigers en verre horizonten. De stad die met haat rug naar de bergen staat en uitkijkt over zee, richting Afrika. “De macht en de rijkdom van Genua lag op zee,” zo hield Ilja Pfeijffer zijn gehoor voor in boekhandel Selexyz Kooyker aan de Breestraat in Leiden. Op steenworp afstand van een van zijn favoriete werkplekken ‘Burgerzaken’. Collega en vriend Onno Blom interviewde de schrijver voor een publiek van ongeveer vijftig mensen.
Over zijn nieuwe boek, zijn vertrek uit Leiden en of Genua ook maar in de verste verte kan tippen aan Leiden? Pfeijffer heeft het naar zijn zin in Genua, er komt wellicht nog een boek uit voort. Maar wie weet, hij komt in ieder geval graag geregeld terug voor bezoek aan vrienden en een boekhandel om te vertellen en te signeren.

Audiofragment: Onno Blom interviewt Ilja Pfeijffer over zijn nieuwste roman La Superba

La Superba is een complexe roman over een stad, de inwoners en de verhalen. Ingenieus verknoopt, lijkend op het labyrint dat de oude binnenstad van Genua ook is. Pfeijffer vertelt er graag en met smaak over.
Zaterdag 9 maart in Cultuur071 een impressie van een lezersavond met Ilja Pfeijffer. Luister tussen 10.00 en 12.00 uur via 93.7 FM, 102.4 op de kabel of via de live stream op www.sleutelstad.nl.

 

 

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×