BIL opent tijdelijke galerie op Hooglandse Kerkgracht

Met het thema Talent en Traditie hoopt Beelden in Leiden (BIL) verschillende generaties kunstenaars dichter bij elkaar te brengen. Vijf talenten en vijf gevestigde namen exposeren in het kader van dit thema kunst op de Hooglandse Kerkgracht. Jongelingen kunnen zich laten inspireren of juist afzetten tegen de creaties van hun mentoren. Behalve buiten is er dit jaar ook een tentoonstelling binnen, op nummer 8 wordt namelijk een galerie ingericht. Daar hangt nog meer werk van de tien kunstenaars en is tevens de gelegenheid om koffie te drinken. Lezingen, rondleidingen en diners voor 20 personen behoren ook tot de mogelijkheid. 

Audiofragment: Arjen Pels Rijcken van Beelden in Leiden vertelt in Nieuws071 over de aanstaande tentoonstelling.

Naast die tien beelden staat er vanaf dit jaar wellicht ook een kunstwerk op de Schipholweg. Het businessplatform Schipholweg wil namelijk een link leggen tussen de stad en het gebied rond de weg. De gemeente zegt toe mee te willen werken aan een dergelijke onderneming. 

Of de gemeente ook meewerkt aan het plaatsen van een door Merijn Tinga ontworpen zuil met het logo van BIL op het Stationsplein is nog de vraag. De Leidse kunstenaar ontwerpt een zuil als ‘landmark’ voor Beelden in Leiden. De zuil komt dus mogelijk op het Stationsplein te staan en bevat informatie over tentoonstellingen. Behalve de pilaar verzorgt Tinga ook lessen op basisscholen van ongeveer 20 minuten. Die lessen gaan over de tentoonstelling en vallen ook in het thema Talent en Traditie.

De tentoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht is te bewonderen vanaf donderdag 30 mei tot en met 4 augustus.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×