Middagprogramma Lakenhal rond het Leids adres

Aanstaande zondagmiddag herdenkt Museum De Lakenhal het Leids Adres van 1863. Op 7 maart 1863 sprak de schrijver J.J. Cremer zijn ‘Bede, doch niet om geld’ uit in het Haagse Diligentia. In deze voorgedragen novelle ‘Fabriekskinderen’ stelde de schrijver de erbarmelijke omstandigheden rond kinderarbeid in de Leidse industrie aan de kaak. Opvallend  was de reactie van Leidse fabrikanten die zich in het Leids Adres tot de koning wendden met het verzoek om werktijden en onderwijs voor kinderen wettelijk te regelen. Dit voortvarend Adres kwam al tien dagen na de rede van J.J. Cremer tot stand en wel op 17 maart 1863. Op zondagmiddag 17 maart 2013 is dat precies 150 jaar geleden. 

In samenwerking met het Lucas van Leyden Mecenaat, Business Club Leiden en Regio Kring Leiden is een bijzonder middagprogramma samengesteld waarin het verband wordt gelegd tussen het Leids Adres anno 1863 en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in deze tijd. Gastsprekers zijn Minister van Sociale zaken en werkgelegenheid Lodewijk Asscher, algemeen directeur VNO-NCW Niek-Jan van Kesteren, dircteur van Museum De Lakenhal Meta Knol, oud-Randstadbestuurder Fred van Haasteren, historicus Cor Smit, oud-voorzitter FNV Lodewijk de Waal en muziektheaterensemble De Veenfabriek. De middag duurt van 14.00 tot 16.15 uur.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×