Passieproject “Himmlische Chören” in Diac en LUMC

Het Leids Cantate Consort (LCC) voert ook dit jaar in de passietijd ontroerend mooie muziek uit in het Diaconessenhuis en LUMC. Op Palmzondag, 24 maart, begint er om 10.15 uur een concert in de kapel van het Diac. Op Goede Vrijdag, 29 maart, begint er om 19.30 uur een uitvoering op het Boerhaaveplein van het LUMC. Het programma begint vanuit diepte en ellende, stijgt dan tot grote hoogte en eindigt in hemelse sferen. Uitgevoerd worden werken van Schütz, Schein, Praetorius en J.S. Bach. Deze werken zijn soms geschreven voor twee, drie of vier koren. Het koor wordt begeleid door een instrumentaal ensemble van strijkers en blazers, allemaal authentieke instrumenten die in de Duitse barok werden gebruikt. Uniek is een instrumentale uitvoering van twee motetten van Johann Sebastian Bach: Komm, Jesu, komm en Fürchte dich nicht (BWV 228 en 229). Het geheel staat onder leiding van Wouter Verhage. Beide concerten zijn gratis toegankelijk. Meer informatie staat op www.leidscantateconsort.nl.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×