Vergeet niet naar het Alzheimer Café te komen

Elke tweede donderdag van de maand is er een Alzheimer Café in Leiden, in de praktijkschool Het Waterland aan de Boerhaavelaan 345. Voor iedereen die meer wil weten over deze ziekte, de symptomen en eventuele medicatie, hulpmiddelen en nog veel meer. Bijna iedereen kent wel iemand met Alzheimer. Je ziet de eerste kenmerken: iemand vergeet dat hij al drie keer gebeld heeft, of vraagt steeds opnieuw: hoe gaat het op school? Hoe is het met je nieuwe baan? Of vergeet voor zichzelf te zorgen. Wat kun je doen? Hoe houd je contact, hoe ga je om met mensen die lijken te verdwalen in hun eigen hoofd. In Nieuws071 van maandag 11 maart vertelde gastvrouw Martine Heruer over het belang van bewegen voor mensen met dementie. Het thema van het Alzheimer Café van donderdag 14 maart. De deuren gaan open om 19.00 uur. Het café begint om 19.30 met als agstspreker een fysiotherapeut en omlijst door live-muziek.

Audiofragment: Martine Heruer is gastvrouw in het Leidse Alzheimer Café

Alzheimer Nederland ondersteunt in Nederland zo’n tweehonderd Alzheimer Cafés. De opzet is laagdrempelig en toegang is gratis. Elke keer komt er een ander thema aan bod. Deze donderdag is dat bewegen. In beweging blijven is voor iedereen van belang en dus ook voor mensen met Alzheimer. Kijk voor meer informatie over Alzheimer Nederland en de Alzheimer Cafés op www.alzheimer-nederland.nl.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×