De komende dagen worden alle 24 borden geplaatst op de plekken waar belangwekkende Leidse ontdekkingen zijn gedaan. Hier bijvoorbeeld aan de Witte Singel tegenover de Sterrewacht. (Foto's: Chris de Waard).

Route van Leidse Ontdekkingen is klaar

tonvanraanDe bedenker van ‘Leiden, Stad van Ontdekkingen’, professor Ton van Raan, heeft de slogan extra lading gegeven. Ook een ander idee uit zijn koker is namelijk uitgevoerd en wordt volgende week zaterdag door Rector Magnificus Carel Stolker van de Universiteit Leiden officieel onthuld tijdens de derde Nacht van Kunst & Kennis: de Route van Leidse Ontdekkingen.

 

Tussen Bio Science Park en historisch centrum komen in totaal 28 borden bij plekken waar de ontdekkingen zijn gedaan. Daarop informatie over de uitvinding en de uitvinder(s).

20150910_133347De uitwerking van het idee is in de loop der jaren wel aangepast. Ooit was heet de bedoeling dat er een soort stenen tafels geplaatst zouden worden. Het bleek lastig om daar de financiering voor rond te krijgen. Inmiddels is gekozen voor borden in combinatie met de website www.leidendiscoveries.nl en een gelijknamige app voor de mobiele telefoon. Via die app kan je niet alleen de hele route lopen, maar is het ook mogelijk om een persoonlijke route langs de eigen interessegebieden samen te stellen.

Leiden Science routevanontdekkingen


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×