Dronken automobilist raakt rijbewijs kwijt

Een dronken Oegstgeesstenaar van 18 jaar is vannacht zijn rijbewijs kwijtgeraakt. De beginnend automobilist reed rond 02.00 uur over de Doctor Lelylaan in de richting van de kruising met de Haagse Schouwweg. Hij probeerde via de linker voorsorteerbaan een vrachtwagen in te halen, die op de voorsorteerbaan naar rechts reed.

In de bocht verloor de bestuurder de controle over het stuur en belandde op de verkeerde weghelft. Daar kwam hij in botsing met een automobilist uit Amsterdam, die in tegenovergestelde richting reed. Een 23-jarige man uit Rijnsburg die in die auto zat, raakte gewond door de aanrijding en is naar het LUMC overgebracht. Zijn letsel is onbekend. De 18-jarige bleek onder invloed te zijn van alcohol. Een blaastest gaf een resultaat van 705 ug/ aan. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Leiden Oegstgeest


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×