Zuid-Hollands OV krijgt hoogste rapportcijfer van Nederland

Reizigers geven het openbaar vervoer in Zuid-Holland net als in 2011 het hoogste rapportcijfer van Nederland. Dat blijkt uit de landelijke OV-klantenbarometer die in 2012 voor de elfde keer is gehouden. Het Zuid-Hollandse OV wordt gemiddeld met een 7,6 gewaardeerd. Het landelijk gemiddelde ligt op 7,4.

Van de 75 gebieden die landelijk zijn onderzocht in opdracht van het Kennisplatform Verkeer en Vervoer (KpVV) vallen er zes onder de verantwoordelijkheid van de provincie Zuid-Holland: Zuid-Holland Noord, Hoeksche Waard/Goeree-Overflakkee, Drechtsteden, Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, de Waterbus tussen Dordrecht en Rotterdam, de MerwedeLingelijn (Dordrecht – Geldermalsen) en de trein tussen Gouda en Alphen aan den Rijn.

Reizigers werd onder meer gevraagd naar hun oordeel over punctualiteit, prijs, comfort en veiligheid. De busdiensten voor de regio Zuid-Holland Noord worden met een 7,7 beoordeeld. De OV-klantenbarometer 2012 is te vinden op www.kpvv.nl

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×