Geen kostenoverschrijding bij Lakenhal

Er is geen sprake van een verdubbeling in de kosten bij de restauratie en uitbreiding van De Lakenhal. Dat antwoordde cultuurwethouder Jan-Jaap de Haan gisteravond op vragen van GroenLinks. Er was onrust ontstaan over die kosten, nadat het Leidsch Dagblad onlangs schreef dat er wel 30 miljoen nodig was om de plannen uit te voeren. Volgens De Haan is daarvan geen sprake. Het geraamde bedrag van 16 miljoen gaat niet veranderen.

Audiofragment: Wethouder De Haan over de verbouwing van De Lakenhal die volgens hem niet duurder gaat uitvallen.

Volgens De Haan tellen alle wensen die gedurende het opstellen van het Plan van aanpak (PvA) aan bod zijn geweest inderdaad op tot zo’n 30 miljoen, maar dat betekent volgens de wethouder dus alleen dat niet alles kan. Overigens is volgens De Haan ook niet alles nodig. Wat er eventueel niet kan zijn ‘nice-to-haves’ en geen noodzakelijke ingrepen. Over ongeveer een maand is het PvA klaar en wordt de architect geselecteerd. Dan is ook duidelijk wat er precies wel en niet uitgevoerd gaat worden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×