Leidenaren in actie voor Bosnische kinderen

In juni reizen elf Leidenaren af naar Bosnië om daar te helpen bij de organisatie van het Kidsfestival. Er is sinds 1996 weliswaar vrede in dat land, maar de kinderen in de regio rond Sarajevo groeien nog steeds op onder slechte omstandigheden. De wederopbouw komt er maar mondjesmaat op gang. Reden voor de landelijke stichting Out of Area om de kinderen in elk geval een keer per jaar kind te laten zijn. Vanuit Leiden gaat er een schminkgroep naar het Kidsfestival.

Audiofragment: Cor en Patricia Arnoldus zijn twee van de elf vrijwilligers die zich hard maken voor het Kidsfestival in Bosnië.

Cor Arnoldus en dochter Patricia zijn twee van die Leidenaren die zich het lot van de Bosnische kinderen aantrekken. Ze helpen niet alleen in Bosnië zelf, maar organiseren met de Leidse vrijwilligersgroep de komende weken ook een aantal acties om geld en spullen in te zamelen. Een wens is al in vervulling gegaan: een knuffel voor elk kind. 35.000 knuffels zijn er inmiddels gedoneert. Zaken die naast geld vooral nodig zijn, zijn alledaagse zaken als tandenborstels en tandpasta.

Morgen (zaterdag) is de eerstvolgende actie ten behoeve van het Kidsfestival. Op het Kooiplein wordt een sport- en speldag georganiseerd. In het weekeinde van 6 en 7 april kunnen kinderen zich laten schminken bij Den Elzen Schoenen in Winkelcentrum De Kopermolen, op zondag 7 april is er een benefietbuffet bij VTV aan de Gabriël Metzustraat en op zaterdagavond 11 mei is er een 80’s party voor volwassenen bij Dwars in Leiderdorp. Kaartjes zijn te bestellen via de website van Dwars Leiderdorp.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×