Het was flink druk op het stadhuis toen alle betrokken partijen bijeen kwamen om het Convenant Winkelstrategie te ondertekenen. (Foto: Chris de Waard).

Winkelstrategie moet winkelen in Leiden stimuleren

Makelaars, eigenaren van winkelpanden in het centrum, de gemeente, de Kamer van Koophandel, het centrummanagement en de winkeliersverenigingen hebben de handen ineen geslagen. Gisteren ondertekenden ze het Convenant Winkelstrategie. “Uniek in Nederland,” aldus centrummanager Erwin Roodhart die het initiatief nam. Het centrum is ingedeeld in een aantal deelgebieden met elk hun eigen ‘DNA’. Winkelpanden die leegkomen worden bij voorkeur verhuurd aan een winkel die in het profiel past.

Audiofragment: Chris de Waard was bij de ondertekening en sprak met de verschillende partijen.

Voor het Centrummanagement Leiden reist accountmanager Fleur Verburgt het hele land door op zoek naar aantrekkelijke winkelformules. Vervolgens wordt geprobeerd om zo’n onderneming ook naar Leiden te halen. Recent lukte dat met de kleinschalige keten ‘Anne & Max’ die op de hoek van ’t Gangetje, de Breestraat en de Hogewoerd vorige maand haar vierde lunchroom in Nederland opende. Binnenkort gaat in de Nieuwstraat een kookstudio open.

Audiofragment: Erwin Roodhart en Fleur Verburgt vertellen over hun missie: Van Leiden een bruisende winkelstad maken door verschillende winkelformules te verleiden om zich hier te vestigen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×