De verbouwing van dierenasiel Stevenshage kost 1 miljoen euro. In het najaar wordt er een fondswervingsactie gehouden om geld in te zamelen voor de inrichting van het gerenoveerde asiel.

Renovatie en uitbreiding dierenasiel Stevenshage

Dierenasiel Stevenshage aan de Kenauweg in de Stevenshof gaat na de zomer flink op de schop. Vanaf 1 september wordt het bestaande gebouw gerenoveerd en voor een deel herbouwt op de bestaande fundering. Als de werkzaamheden in april volgend jaar zijn afgerond, staat er een modern asiel dat bovendien zo’n 300 vierkante meter groter is. Dat is ook hard nodig. Het asiel kampt al jaren met ruimtegebrek. Met name de kattenafdeling is te klein geworden en ook heeft Stevenshage steeds meer ruimte nodig voor het plaatsen van kooien voor vogels en knaagdieren. De afgelopen drie jaar zijn er steeds meer dan duizend dieren opgevangen. Deze trend lijkt door te zetten.

De Stichting Dierentehuizen Leiden en Omstreken (SDLO), die het asiel beheert, zal de verbouwing voor een groot deel zelf financieren uit de spaarpot die de afgelopen jaren is opgebouwd. Voor het restant volgen dit jaar acties waarbij het dierenasiel een beroep doet op inwoners, bedrijven en gemeenten in de regio. Als de verbouwing is afgerond, zal er niet alleen meer ruimte zijn voor het groeiende aantal zwerfkatten, knaagdieren en vogels, maar ook voldoet het pand dan weer aan alle wettelijke eisen.

Tijdens de verbouwing blijft het asiel gewoon open. Er zullen tijdelijke units op het terrein worden geplaatst waar onder andere de kattenafdeling, de dierenarts en het kantoor tijdelijk worden ondergebracht. Voor de uitbreiding wordt een aantal bomen bij het asiel gekapt. Die worden elders op het terrein herplant.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×