Wethouder Frank de Wit (D66, milieu) zet een nestbeschermer over het eerste net met Grutto-eieren dat dit jaar in de Oostvlietpolder is ontdekt. Links melkveehouder Wilbert van der Post, rechts vogelaar Loek die het nest ontdekte. (Foto: Chris de Waard).

Eerste grutto-ei gevonden in Oostvlietpolder

Boer Wilbert van der Post is de gelukkige. Op zijn land werd woensdag 17 april het eerste grutto-ei gevonden. Wethouder Frank de Wit zette later de avond de nestbeschermer over de twee kakelverse eieren in het gruttonest. De eerste eieren zijn later dan gewoonlijk. elk voorjaar gaan vrijwilligers van Land van wijk en wouden de weilanden in om nesten te markeren. Tijdens het maaien van het gras slalomt Van der Post om de nesten heen en zodra de koeien de wei ingaan, worden er nestbeschermers geplaatst. “Het kost wel extra tijd en moeite. Ik krijg wel een kleine vergoeding, maar het is vooral liefdewerk oud papier. Maar we willen graag de grutto behouden.

Audiofragment: Wilbert van der Post geeft toelichting bij de vondst van het eerste grutto-ei

Kijk voor meer informatie over beschermde weidevogels zoals de grutto en de kievit op www.landvanwijkenwouden.nl.

Audiofragment: Chris de Waard trok zijn laarzen aan en liep mee om het eerste Gruttonest te bekijken.

Advertentie

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×