Honours Academy voor slimme studenten

Weg met de zesjescultuur. Gewoon kunnen zeggen dat je een acht voor een tentamen toch wat mager vindt. En vooral meer uit jezelf halen en extra kennis vergaren. De Universiteit van Leiden wil met haar Honours Academy goede studenten stimuleren en veel extra bieden. Willemien den Ouden is sinds september 2012 het hoofd van de Honours Academy. “We zijn ooit begonnen met een pre-universitaire opleiding voor middelbare scholieren. Vanaf het begin een groot succes. Maar het is niet zo dat al die leerlingen bij ons komen studeren. In die zin is het geen marketingstrategie.”

Audiofragment: Dean Willemien den Ouden over de Honours Academy van de Leidse universiteit

 

 

Voor de bachelors is er sinds een aantal jaar ook een extra programma. Dat meer verdieping biedt. Om de toekomstige toponderzoekers meer uitdaging te bieden. Dustin Schaap studeert Economische gedragspsychologie. Hij koos speciaal voor Leiden om het masterprogramma Leadership te kunnen volgen. “Ik leer hier veel over leiderschap en ontwikkel mijn eigen kwaliteiten. Ik vind het fijn om met andere mensen te studeren die ook vooruit willen en niet tevreden zijn met een zesje.”
Willemien den Ouden ziet vooral als haar taak om samenwerking te bevorderen tussen de verschillende opleidingen. Het aantal studenten in de excellente programma’s neemt toe. “Daar meten we het succes aan af. Maar we willen niet te snel groeien. We selecteren onze studenten scherp.”

Kijk voor meer informatie op www.onderwijs.univleiden.nl/honoursacademy.

Leiden Oegstgeest Voorschoten Zoeterwoude


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×