In het bericht naar aanleiding waarvan de scholen dichtblijven meldt een nog onbekende: "Tomorrow I will shoot my Dutch teacher and as many students as I can... It's a school in a Dutch city called Leiden". Het bericht vermeldt ook dat de schutter een verklaring morgen bij zich draagt die door een vriend op internet gezet zal worden als de media de verklaring niet publiceren. (Afbeelding: Twitter).

Leidse scholen maandag dicht wegens dreiging schietpartij

Maandag blijven alle scholen voor voorgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs in Leiden dicht. Dit besluit is genomen in overleg met de politie, burgemeester Lenferink, de officier van justitie en de scholen. Door een nog onbekend persoon is een bericht op een internetsite geplaatst over een “schoolshooting” die op zeer korte termijn zou gaan plaatsvinden. De politie heeft nog niet kunnen achterhalen wie er achter dit bericht zit of om welke school het gaat. In het bericht staat dat een leerling zijn leraar gaat neerschieten en zoveel mogelijk medestudenten. Het bericht is geschreven in het Engels. Maandag zullen alle betrokkenen bij elkaar komen en de situatie evalueren.

https://youtube.com/watch?v=iyFwWgL5vF8

In het NOS Journaal gaf burgemeester Lenferink een eerste toelichting.

Burgemeester Lenferink zegt over de situatie dat de scholen contact opnemen met leerlingen en personeel over de sluiting morgen. Ook zal morgen bij elke middelbare en mbo-school politie aanwezig zijn. De politie roept mensen die informatie hebben op om te bellen naar 0900-8844.

Lagere scholen zijn morgen gewoon open alsmede de universiteit en de hogeschool. Burgemeester Lenferink acht het niet waarschijnlijk dat op deze scholen iets zou gebeuren vanwege de aard van het dreigbericht. Het ROC meld op Twitter al haar locaties gesloten te houden en de website van het ROC en de politie in de gaten te houden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×