Veel basisscholen sturen leerlingen weg

Hoewel de basisscholen in Leiden vandaag officieel gewoon open zijn, wordt niet overal ook echt lesgegeven. Ook sturen sommige basisscholen de kinderen naar huis. De basisscholen die wel open zijn, nemen een hele serie speciale maatregelen. Zo mogen de kinderen niet buiten spelen en is er per schoolgebouw maar 1 ingang open. Die wordt bovendien in de gaten gehouden.

Inmiddels gaan er onder meer via twitter steeds meer stemmen op die vinden dat ook de basisscholen dicht hadden gemoeten: “Staat daar een juf die zegt ‘nu zijn wij de schietschijf'”, zegt bijvoorbeeld D66 fractievoorzitter Mark Koek die bij de halflege school van zijn kinderen voor de keus werd gesteld om wel of niet te blijven: “Dan toch maar naar huis voor alle zekerheid”.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×