BOB Antiquarenbeurs in Hooglandse Kerk

Komende zaterdag vindt in de Hooglandse Kerk de jaarlijkse BOB Antiquarenbeurs plaats. Aan de beurs doen zo’n 35 van de beste Nederlandse antiquariaten mee. De toegang is dit jaar gratis, omdat de Bond van handelaren in Oude Boeken (BOB) 25 jaar bestaat. Inmiddels organiseert de BOB al twintig jaar beurzen in Leiden.

Op de beurs zijn veel bijzondere boeken te bewonderen, waaronder De Historien der vromer martelaren van Adriaan Haemstede uit 1659, met 161 sprekende, maar ook zeer gruwelijke prenten van martelingen en terechtstellingen; en Van Laars Magazijn van tuin-sieraaden. Een werk over tuinarchitectuur met 287 `naauwkeurige’ handgekleurde afbeeldingen.

De prijzen van de boeken en prenten variƫren van 5 tot 10.000 euro. Op www.bobboeken.nl is de gezamenlijke catalogus van de beursdeelnemers te raadplegen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×