Indiaans aardewerk voor Volkenkunde

Rijksmuseum Volkenkunde heeft onlangs een bijzondere verzameling Indiaans aardewerk uit Noord-Amerika gekregen van Margot Spiegel-Kraemer. Het gaat om 73 voorwerpen. Een selectie daarvan is sinds vrijdag te zien in een speciale presentatie in het museum. Al op jonge leeftijd raakte Margot Kraemer geïnteresseerd in aardewerk. Ze volgde diverse cursussen in Nederland. Tijdens een wereldreis kwam ze in contact met Indiaanse pottenbakkers in Noord-Mexico en New-Mexico. Hun traditionele manier van pottenbakken sprak haar aan. Talrijke bezoeken volgden. Deze leidden tot hechte vriendschappen met prominente pottenbakkers. In Nederland startte Margot Spiegel-Kraemer cursussen `Indiaans stoken’  waaraan veel keramisten deelnamen. De unieke collectie Indiaans kunsthandwerk  en een aantal andere interessante voorwerpen die ze mee terug nam van haar vele reizen, heeft ze geschonken aan Volkenkunde. Daaronder bevindt zich werk van Camilio Sunflower Tafoya, Joseph Lonewolf, Mary en Bill Martin, Dorothy en Onofre Trujillo, Paul en Ramona Pino en Felipe Ortega.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×