Foto: PR.

Romeinse torens in Matilo

Vorige week vrijdag zijn in Matilo Romeinse torens neergezet. Er moesten grote kraanmachines aan te pas komen om De zes torens met een hoogte van negen meter, in het park te plaatsen. De torens zijn geheel in Romeinse stijl, maar in moderne materialen gebouwd, en staan symbool voor de uitkijkpunten van het vroegere castellum. Dit castellum was strategisch gelegen aan de Romeinse Limes en ligt nog altijd verborgen onder de grond. De wallen rondom het fort zijn klaar en hierdoor kunnen de bezoekers van het park ervaren hoe groot zo’n legerkamp daadwerkelijk was. Onlangs werden ruim 1200 bomen geplant. Ook komt er een interessante en leerzame route die bezoekers door het park leidt. De gemeente hoopt Met de ontwikkeling van het park een stap dichterbij de nominatie voor het UNESCO werelderfgoed te komen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×